Σεγρέδου Μαρκέλλα, MD

Η ιατρός Μαρκέλλα Σεγρέδου γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε το 2000 από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης ΄La Sapienza΄, με βαθμό άριστα και ολοκλήρωσε την ιατρική της ειδικότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ, στην Αθήνα.

Είναι ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης με ιδιαίτερη κατάρτιση στην διάγνωση, εκτίμηση και αντιμετώπιση οξέος και χρόνιου πόνου καθώς επίσης και στην εφαρμογή του Ιατρικού Βελονισμού ως αναλγητικό και θεραπευτικό μέσο για την διαχείριση πολλών προβλημάτων – διαταραχών.

Έχει παρακολουθήσει τις δραστηριότητες της κλινικής διαχείρισης πόνου, Comprehensive Pain Program, στο νοσοκομείο Toronto Western Hospital, στο Τορόντο του Καναδά (2/2011, 6/2011).

Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στη νευρολογική διάγνωση του χρόνιου πόνου, 4th Montescano EFIC School, Montescano, στο Μιλάνο της Ιταλίας (10/2012) και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην Αλγολογία, από την Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας και EFIC (2012 - 2013).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Πάτρα, 2006).

Έχει επιστημονική κατάρτιση στον Ιατρικό Βελονισμό:

  • Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού ΄Acu Science΄, (2002 – 2004),
  • Πεκίνο (2005), (2007)

και ασχολείται με την εφαρμογή του σε ιατρικά περιστατικά από το 2002.

Συνεργάζεται με τον φυσίατρο και Πρόεδρο της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού κ. Μιλτιάδη Καράβη από το 2005, για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου και γενικότερα την εφαρμογή του ιατρικού βελονισμού σε ιατρικά περιστατικά.

Συμμετείχε αποφασιστικά στην ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία του εξωτερικού ιατρείου πόνου και αντιμετώπισης με βελονισμό και άλλες μεθόδους της κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού από το 2006.

Είναι εκπαιδεύτρια στο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού ΄AcuScience΄ για τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση ιατρών στον βελονισμό καθώς επίσης και στην Ελληνική Φυσικοθεραπευτική Εταιρεία Αλγολογίας.

Τέλος, έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια με θέματα ομιλίας, τα οποία αφορούν τον πόνο και την αντιμετώπιση του καθώς επίσης και την δράση του ιατρικού βελονισμού σε ιατρικά θέματα.

Βίντεο

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΧΕΝΑΛΓΙΑ

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη της ιατρού Μαρκέλλας Σεγρέδου στην εκπομπή «υγεία πάνω απ όλα»

Κλείστε Online Ραντεβού!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

Copyright © 2017 All Rights Reserved
ΣΕΓΡΕΔΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΑ MD MSc Φυσίατρος
υπηρεσίες ιατρικού marketing Health Solutions