ΣΕΓΡΕΔΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΑ MD MSc

Φυσίατρος

ειδικός Ιατρικού Βελονισμού

 

ΙΑΤΡΕΙΟ

Δημητρίου Ράλλη 21, Μαρούσι

210 8022142, 6974963840

 

 

 

Φυσική ιατρική και αποκατάσταση
Ιατρικός βελονισμός
Ποιοι είμαστε
Διαχείριση πόνου
Διακοπή καπνίσματος
Σωματικό βάρος
Υπογονιμότητα
Αισθητικός βελονισμός
Εκπαίδευση
Νέα - Ανακοινώσεις
Βιβλιογραφία
Φωτογραφίες
Επικοινωνία - Χάρτης

 

 

Ιατρικός Βελονισμός
 
IMG_3470
 
velonismos1
 

Ωτοβελονισμός

 
IMG_3460
 
Ιατρικος Βελονισμος
Διαχείριση συνδρόμων πόνου

Στη σελίδα αυτή περιγράφοναναι πληροφορίες για επιπλέον εφαρμογές του ιατρικού βελονισμού

 

 

ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

 

 

Ο ωτοβελονισμός είναι μέρος της θεραπείας βελονισμού και συνδυάζεται ή όχι με τον σωματοβελονισμό. Τόσο η ωτοδιαγνωστική όσο και η ωτοθεραπευτική χρησιμοποιούν το πτερύγιο του αυτιού για τη διάγνωση και τη θεραπεία αντίστοιχα διαφόρων ασθενειών που αφορούν όλο τον οργανισμό.

Από τους πρωτοπόρους στην ερμηνεία του ωτοβελονισμού είναι ο ιατρός Paul Nogier, μέλος της Ομάδας Ιατρικών Μελετών της Λυών, ο οποίος προχώρησε στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου σώματος με σωματοτοπική απεικόνιση του στο αυτί.

Σύμφωνα με αυτήν την χαρτογράφηση, το ανθρώπινο σώμα αντιπροσωπεύεται αντανακλαστικά με την μορφή ενός ανεστραμμένου εμβρύου δηλαδή το κεφάλι του οποίου, είναι στη περιοχή του λοβού. Έτσι, αναγνωρίστηκαν γύρω στα 100 ξεχωριστά ωτικά σημεία που χρησιμοποιούνται στην ωτοδιαγνωστική και ωτοθεραπευτική και μπορούν αν ερεθιστούν να επηρεάσουν διάφορα συστήματα στον οργανισμό.

Στον ιατρικό βελονισμό η επιλογή των περιοχών του αυτιού στις οποίες τοποθετούνται οι βελόνες έχει άμεση σχέση με την αγγείωση και τη νεύρωση της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια ο ωτοβελονισμός είναι από τα πιο διαδεδομένα μικροσυστήματα, έχει δεχτεί διεθνή αναγνώριση, διδάσκεται σε πολλές χώρες και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον αναγνωρίζει ως ένα θεραπευτικό σύστημα με ευρύ πεδίο εφαρμογών, καλά αποτελέσματα, ασφάλεια και ευκολία στην εφαρμογή.